Jurist Omgevingsrecht

Over de vacature

Sluitingsdatum
11 augustus 2024
Uren per week
36
Vakgebied
Juridisch
Opleidingsniveau
HBO

Ben jij een ervaren Jurist met een passie voor Omgevingsrecht? Heb je diepgaande kennis van wet- en regelgeving en ben je bekwaam in het oplossen van complexe juridische vraagstukken? Dan is deze functie bij de gemeente Coevorden iets voor jou!

Wij zijn op zoek naar:

Een Jurist Omgevingsrecht | Handhavingszaken (32-36 uur in de week)

De gemeente Coevorden

Werken bij de gemeente? Ambtenaar? Dat is toch van 9 tot 5 stoffig werk doen? Niet bij Coevorden! 

In Coevorden geloven ze in verbindend besturen en samenwerken. Om dat vorm en inhoud te geven zoeken zij mensen die met beide voeten op de grond staan en de handen uit de mouwen durven te steken. Er is ruimte voor kritische en ambitieuze mensen die makkelijk meebewegen en jong van geest zijn.

Het team Omgevingsontwikkeling, waar deze functie onder valt, is een betrokken team waar met elkaar gelachen en hard gewerkt wordt. Binnen het team wordt gewerkt aan ruimtelijke ontwikkeling, duurzaamheid, toezicht, omgevingsvergunningen en handhaving. Het is een mooie mix van jong en oud en mensen met diverse achtergronden waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En een team waar je veel verantwoordelijkheid krijgt, vanaf dag één.

Wat ga je doen?

Als jurist Omgevingsrecht ben je verantwoordelijk voor het behandelen van (complexe) juridische procedures. Je start handhavingsprocedures op en behandelt deze. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de bezwaar- en beroepsprocedures op het werkgebied van handhaving. Binnen Coevorden wordt breed gekeken naar talenten en mogelijkheden, dus naast het specialisme handhaving, kun je ook breder ingezet worden op juridisch advies over bijvoorbeeld omgevingsvergunningen of ruimtelijke ordening.

Verder:

- Je behandelt de bezwaar- en (hoger)beroepsprocedures en vertegenwoordigt de gemeente hierin;

- Je zet handhavingsprocedures op en behandelt deze;

- Je bent sparringpartner voor je collega’s bij beoordeling van vraagstukken op jouw werkgebied;

- Je werkt samen met verschillende disciplines binnen de gemeente en externe partijen zoals de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD).

Wie ben jij?

Als persoon ben jij open, nieuwsgierig en gericht op de samenwerking. Je hebt je gespecialiseerd op het gebied van handhaving en weet de collega’s en de organisatie hierin mee te nemen.

Verder:

- Je beschikt over een afgeronde juridische opleiding (HBO werk- en denk niveau);

- Je hebt actuele juridische kennis van bestuursrecht en de bijbehorende procedures (incl. omgevingsrecht);

- Je bent analytisch sterk, resultaatgericht en communicatief vaardig;

- Je kunt zelfstandig werken, maar voelt je ook op je gemak in een multidisciplinair team;

- Je bent stressbestendig en in staat om met deadlines om te gaan.

Wat biedt de gemeente Coevorden?

Naast een vaste functie (start met een jaarcontract en de intentie tot een vast contract) kent de gemeente aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

De functie is gewaardeerd in schaal 10 wat betekent dat, afhankelijk van jou kennis en ervaring, je maximaal €5.247,- kunt gaan verdienen op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).

Daarnaast kent de gemeente o.a.:

- Een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van jouw jaarsalaris;

- Een persoonlijk budget van €930 per jaar bij een fulltime dienstverband;

- Pensioenregeling via het ABP;

- Mogelijkheden tot hybride werken;

- Veel groei en ontwikkelmogelijkheden.

Enthousiast geworden?

Herken jij jezelf in de ideale kandidaat of denk jij deze te kunnen worden? Dan komen we heel graag met jou in contact! Deze procedure wordt begeleid vanuit ‘Klaar voor Morgen’. Je solliciteert door je CV naar werving@klaarvoormorgen.com te sturen. Doe dit z.s.m., maar in ieder geval voor 11 augustus a.s. Wil je meer informatie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Mariëlle Gudde (06-42028052)