Luiers en medisch afval

Gezinnen met jonge kinderen kunnen luiers binnenkort weggooien in speciale luiercontainers. Dat scheelt veel ruimte in uw grijze container.

Op 13 locaties, verspreid door de gemeente Coevorden, worden in 2024 bovengrondse luiercontainers geplaatst. Dit gebeurt in kinderrijke buurten van Coevorden en in de buurt van scholen, kinderdagverblijven en sportvelden. U kunt de luiercontainer openen met uw milieupas.

Toegang aanvragen

Voor het openen van de luiercontainers met uw milieupas, moet u toegang aanvragen. U komt in aanmerking als:

  • U kinderen heeft tot en met een leeftijd van 5 jaar (woonachtig op hetzelfde adres).
  • U co-ouderschap heeft of voogd bent van kinderen tot en met een leeftijd van 5 jaar.

Grootouders, gastouders en kinderdagverblijven komen niet in aanmerking voor het gebruik van een luiercontainer.

U leest op deze pagina binnenkort hoe u toegang kunt aanvragen tot een luiercontainer. Uw milieupas wordt dan geactiveerd om te gebruiken voor luiercontainers. Dit kan tot 14 werkdagen duren.

Tweede restafvalcontainer

Heeft u nu een tweede restafvalcontainer die dient als luiercontainer? U kunt hier gebruik van blijven maken, totdat de luiercontainers zijn geplaatst. Ook u moet toegang aanvragen voor het gebruik van de luiercontainers. Wij zetten dit niet automatisch aan op uw milieupas als u nu een tweede restafvalcontainer heeft voor luiers. Uw tweede restafvalcontainer vorderen wij terug als de luiercontainers zijn geplaatst. Hierover ontvangt u nog informatie. 

Medisch afval

Medisch afval kan veel ruimte innemen in uw grijze container. Heeft u een medische aandoening en gooit u hierdoor voor langere tijd veel medisch afval bij het restafval? Het is mogelijk om een tweede restafvalcontainer aan te vragen. Neem hiervoor contact op met de gemeente via info@coevorden.nl of 14 0524.

Tarief op restafval

Vanaf 1 januari 2025 voert de gemeente Coevorden een tarief op restafval in. U betaalt dan per lediging van uw restafvalcontainer. Heeft u veel restafval door een medische reden? Bel naar 14 0524 of mail naar info@coevorden.nl. We zoeken samen naar een geschikte oplossing. U kunt uw grijze container bijvoorbeeld een paar keer gratis aan de weg zetten. Gooit u uw afval ondergronds weg, dan heeft u bijvoorbeeld recht op een paar gratis inworpen.