Milieupas Area

Met de milieupas kunt u gebruikmaken van de milieustraten in de gemeente Coevorden. Hier kunt u uw (grof) huishoudelijk afval naartoe brengen. Spelregels, tarieven en openingstijden vindt u op de website van Area Reinigingexterne-link-icoon.

Inwoners uit de gemeente Coevorden hebben ook een milieupas nodig om toegang te krijgen tot ondergrondse containers. Woont u in een appartementencomplex, dan heeft u uw milieupas nodig om uw restafval, PMD en GFE weg te gooien. Meer informatie over waar u deze containers kunt vinden, leest u op onze pagina ondergrondse containers.

Let op

Bewoners van laagbouw hebben géén toegang tot deze containers. Zij kunnen hun afval in hun eigen containers aan huis kwijt.

Iedereen heeft een milieupas nodig om toegang te krijgen tot de ondergrondse containers bij sorteerstraten. Hier kunt u uw PMD, textiel, oud papier en glas kwijt. Dit jaar voorzien wij de bestaande ondergrondse containers bij sorteerstraten van paslezers. In nieuw te plaatsen containers zijn deze al ingebouwd. 

Heeft u geen milieupas?

In de gemeente Coevorden moeten vorige bewoners de milieupas achterlaten in de woning. Deze is namelijk gekoppeld aan een woonadres, niet aan een bewoner. Is dit niet gebeurd? Vraag dan gratis een nieuwe milieupas aan via het Klant Contact Centrum van Area Reiniging, telefoon 0591 - 57 10 80 of info@areareiniging.nl. De oude milieupas wordt geblokkeerd.

Milieupassen blijven eigendom van Area Reiniging.

Wat te doen bij verlies of diefstal

Vraagt u een nieuwe pas aan bij Area Reiniging, dan wordt uw oude milieupas automatisch geblokkeerd. Een nieuwe milieupas kost € 10,-. Dit bedrag betaalt u ook als uw oude pas onbruikbaar blijkt.

Bewaar uw milieupas zorgvuldig. Als pashouder bent u verantwoordelijk voor alle transacties die met de milieupas worden gedaan.

Vraag uw nieuwe milieupas aan bij Area.externe-link-icoon

Download de afval-app

Voor:

  • uw persoonlijke afvalkalender met alarmfunctie;
  • een kaart met alle containerlocaties;
  • een afvalscheidingswijzer per afvalsoort;
  • meldingen: zoals een volle verzamelcontainer of een niet geleegde container;
  • en meer.