Ondersteuningsverklaring

Ondersteuningsverklaring

Een politieke partij of groepering die mee wil doen aan de verkiezingen heeft soms ondersteuningsverklaringen nodig. Met een ondersteuningsverklaring maakt u de deelname van een politieke partij of groepering aan een verkiezing mogelijk.

Een ondersteuningsverklaring is nodig voor een partij of groepering die:

  • voor het eerst meedoet aan de verkiezingen;
  • bij de vorige verkiezingen geen zetel gekregen heeft;
  • geen partijnaam geregistreerd heeft (blanco lijst).

Afleggen ondersteuningsverklaring

Voor de verkiezing van het Europees Parlement op 6 juni 2024 kunt u als inwoner een ondersteuningsverklaring afleggen. Dit kan bij de balie Burgerzaken van de gemeente Coevorden.

De ondersteuningsverklaring kunt u afleggen van dinsdag 9 april t/m dinsdag 23 april 2024. U hoeft geen afspraak te maken voor de ondersteuningsverklaring. De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag 08.30-12.00 uur; woensdag 08.30-16.00 uur; donderdagavond van 16.00-19.30 uur.

U ondertekent ter plekke de door de partij ingevulde verklaring. U moet ook uw legitimatiebewijs tonen. Na het zetten van de handtekening door de ambtenaar krijgt u de verklaring mee. Deze levert u bij de partij in.

Ondersteuningsverklaring

Met dit formulier stemt u ermee in dat u op onderstaande kandidatenlijst staat, en u stemt in met uw positie op die lijst.