Ongedierte

Heeft u last van ongedierte? Incidentele bestrijding - het eenmalig aanpakken van ongedierte - heeft vaak maar kort een positief effect. U doet er dus goed aan om bij overlast van ongedierte de bron blijvend aan te pakken.

Bij ongedierte kunt u denken aan wespen, mieren, kakkerlakken, ratten en muizen. De gemeente hoeft alleen ratten en muizen te bestrijden. In de gemeente Coevorden zorgt Area Reinigingexterne-link-icoon hiervoor. Zij helpen u graag vakkundig bij het beheersen van plaagdieren in en rondom uw huis. Area Reiniging onderzoekt, adviseert over het voorkomen van ongedierte, bestrijdt en biedt nazorg. Bij overlast van ongedierte op uw eigen grond, kunt u altijd contact opnemen met een particulier ongediertebestrijdingsbedrijf.

Contactgegevens plaagdierbestrijding

Neem contact op met de medewerkers van de plaagdierbestrijding: 0591 - 57 10 80 of info@areareiniging.nl.

Winkel, kantoor, bedrijfspand

Area Reiniging helpt ook met ongediertebestrijding bij bedrijven en gemeenten. U leest hier meer over op de website van Area Reinigingexterne-link-icoon.

Meer informatie

  • Wespennesten in de openbare ruimte worden door de gemeente verwijderd. De gemeente schakelt hiervoor Area Reiniging in.
  • Voor nesten bij uw woning, neem zelf contact op met een ongediertebestrijder.
  • Huurders moeten de woningbouwvereniging benaderen.

Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD)externe-link-icoon biedt advies en hulp. Let op: vanaf 1 januari 2023 is het gebruik van rodenticiden door particulieren niet meer toegestaan.

Bij overlast van beschermde dieren, zoals steenmarters, vleermuizen en wolven, meld het bij de gemeente. Het verjagen, vangen of doden van beschermde dieren is niet toegestaan.