Ongedierte

Heeft u last van ongedierte? Incidentele bestrijding - het 1 keer aanpakken van ongedierte - heeft vaak maar kort een positief effect. U doet er dus goed aan om bij overlast van ongedierte de bron structureel aan te pakken.

Bij ongedierte kunt u denken aan wespen, mieren, kakkerlakken, ratten en muizen. De gemeente hoeft alleen ratten en muizen te bestrijden. In de gemeente Coevorden zorgt Area Reinigingexterne-link-icoon hiervoor. Zij helpen u graag vakkundig bij het beheersen van plaagdieren in en rondom uw huis. Zij onderzoeken, adviseren over het voorkomen van ongedierte, bestrijden en bieden nazorg. Bij overlast van ongedierte op uw eigen grond kunt u altijd contact opnemen met een particulier ongediertebestrijdingsbedrijf.

Contactgegevens plaagdierbestrijding

De medewerkers van de plaagdierbestrijding komen graag bij u thuis óf op uw werk. U bereikt hen via het telefoonnummer 0591 - 57 10 80 of per mail via info@areareiniging.nl.

Winkel, kantoor, bedrijfspand

Area Reiniging helpt ook met ongediertebestrijding bij bedrijven en gemeenten in Drenthe. U leest hier meer over op de website van Area Reinigingexterne-link-icoon.

Meer informatie

  • Wespennesten in de openbare ruimte worden door de gemeente verwijderd. De gemeente schakelt hiervoor Area Reiniging in.
  • Voor nesten bij uw woning, neem zelf contact op met een ongediertebestrijder.
  • Huurders moeten de woningbouwvereniging benaderen.

Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD)externe-link-icoon biedt advies en hulp. Let op: vanaf 1 januari 2023 is het gebruik van rodenticiden door particulieren niet meer toegestaan.

Bij overlast van beschermde dieren, zoals steenmarters, vleermuizen en wolven, meld het bij de gemeente. Het verjagen, vangen of doden van beschermde dieren is niet toegestaan.