Openbaar vervoer

In de gemeente Coevorden zijn verschillende vormen van openbaar vervoer beschikbaar.

In de gemeente Coevorden staan twee treinstations, namelijk in Coevorden en in Dalen. De stations staan langs het treintraject Zwolle-Emmen. Dit traject is onderdeel van de Vechtdallijn. De treinen die tussen Emmen en Zwolle rijden zijn van Arriva. Meer informatie over personenvervoer kunt u vinden op de websites van de NSexterne-link-icoon en van Arrivaexterne-link-icoon.

U kunt in de gemeente Coevorden ook met de bus reizen. Er zijn verschillende buslijnen. Met de bus kunt u reizen naar plaatsen als Emmen, Hoogeveen, Beilen, Assen, Dedemsvaart. De vervoerders in onze gemeente zijn: Qbuzz (Drenthe) en Keolis (Overijssel).

In de gemeente Coevorden zijn twee busstations. Deze noemen we ook HUB. Deze liggen in Coevorden en in Zweeloo.

Meer informatie over reizen per bus in Groningen en Drenthe kunt u vinden op www.ovbureau.nlexterne-link-icoon. In Overijssel op www.keolis.nlexterne-link-icoon.

Publiek Vervoer / HUBtaxi

Als er geen rechtstreekse busverbinding naar uw bestemming is dan kunt u gebruik maken van de HUBtaxi. Met de HUBtaxi kunt u van uw vertrekpunt naar een HUB (binnen 15 km) reizen. Ook kunt u tegen extra kosten ook van deur tot deur reizen. Zie www.reisviahub.nlexterne-link-icoon.