Regelingen voor ondernemers

Ondernemer worden en blijven in de gemeente Coevorden?

Bent u inwoner van de gemeente Coevorden en van plan een bedrijf te starten, maar u weet niet waar u moet beginnen? Of heeft u advies nodig bij de lopende gang van zaken in uw onderneming, omdat het even wat minder gaat? Dan kunt u terecht bij Menso Ondernemen.

Menso voert voor de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden, regelingen voor ondernemers uit. Daarnaast biedt Menso advies, coaching en trainingen voor starters en ondernemers. Zo kunt u bijvoorbeeld ondersteuning krijgen van (oud)ondernemers en hbo-studenten op het gebied van marketing, sales en financiën om uw bedrijf verder te helpen.

Financiële mogelijkheden

Menso voert voor ons het Besluit bijstandsverlening zelfstandigen (Bbz) uit. Op onze pagina hulp voor zelfstandigen kunt u de Bbz aanvragen. Ondernemers die tijdelijk te weinig inkomsten uit het bedrijf halen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien, kunnen hier een beroep op doen. Dit geldt ook voor bedrijven die moeten investeren om levensvatbaar te blijven en de financiering niet bancair voor elkaar kunnen krijgen. Naast kredietverlening biedt het Bbz de mogelijkheid voor een tijdelijke inkomensaanvulling. Menso Ondernemen heeft ook goede contacten met banken en andere ketenpartners.

Meer weten?

De gemeente en Menso werken op deze wijze samen om ondernemend Emmen te stimuleren. Kijk op de website van Mensoexterne-link-icoon voor meer informatie en de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek. U kunt ook bellen naar  0800 – 1801 of mailen naar menso-ondernemen@menso-emmen.nl.