Regiotaxi

Beschrijving

Alle inwoners van Emmen en Coevorden kunnen gebruik maken van Regiotaxi Zuidoost-Drenthe. Regiotaxi is vervoer voor iedereen, van jong tot oud en volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. De regiotaxi reist van deur tot deur. Reizigers worden bij de voordeur opgehaald en met een taxi of minibus naar hun bestemming gebracht.

Mensen met collectief vervoer

Wie gebruik maakt van collectief vervoer, krijgt een vervoerspas thuisgestuurd. Met deze pas kan men tegen een goedkoper tarief met de Regiotaxi reizen. Een (elektrische) rolstoel, scootmobiel of rollator kan (uiteraard) gewoon met de taxi mee. Voor het meenemen van een scootmobiel is overleg met en toestemming van de gemeente  Coevorden nodig.

Aanvragen

Zo meldt u uw hulpvraag bij de gemeente:

  • Vul het online aanvraagformulier inexterne-link-icoon. Dit mag u zelf doen, maar iemand anders mag dat ook voor u doen.
  • De gemeente maakt met u een afspraak voor een gesprek. Bij dit gesprek mag iemand anders aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner of een cliëntondersteuner.
  • Tijdens het gesprek bespreekt u uw hulpvraag met de gemeente.

U bespreekt de volgende zaken:

  • Wat kunt u nog zelf?
  • Wat kunnen mensen in uw omgeving voor u doen?
  • Zijn er gemeentelijke voorzieningen die uw probleem kunnen oplossen?

Na het gesprek schrijft de gemeente een onderzoekverslag. Door het ondertekenen van dit verslag dient u een officiële aanvraag in. Het is soms mogelijk om een maatwerkvoorziening als persoonsgebonden budget te ontvangen.

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen de beslissing op uw melding. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Ga dan in beroep bij de rechtbank.

Contact

In de gemeente Coevorden, Emmen en Borger-Odoorn kunt u de Regiotaxi reserveren via telefoonnummer 0800-8294235 (lokaal tarief). Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van OV-bureau Groningen Drentheexterne-link-icoon.

Klachten over het vervoer

Heeft u een klacht betreft het collectief vervoer, dan kunt u aan de chauffeur een klachtenformulier vragen. In de taxi horen deze formulieren aanwezig te zijn. U kunt ook een klachtenformulier aanvragen via de gemeente. Ook kunt u hier uitleg krijgen over het invullen van het formulier.