Veelgestelde vragen parkeermodel

Hieronder vindt u de antwoorden op de veel gestelde vragen over het parkeermodel.

Wat is het effect van minder parkeerplaatsen op de Markt?

Dat kunnen we nog niet precies zeggen. We weten nu nog niet weten hoeveel parkeerplaatsen er op de Markt blijven. Dat weten we pas als het ontwerp voor de Markt klaar is. We weten wel dat er parkeerplaatsen op de Markt blijven, maar niet zoveel als nu. Dat komt doordat we bijvoorbeeld graag een weekmarkt en terrassen willen op de Markt. In de visie voor het Kasteelpark wezen we het Bogas-terrein aan als alternatief voor parkeren op de Markt. 

Met hulp van het parkeermodel weten we straks wat de plannen voor de Markt betekenen voor de parkeerdruk en de loopafstanden. Ook kunnen we dan zien wat oplossingen zijn voor mogelijke problemen.

Wanneer zijn de plannen voor de Markt klaar?

Dat duurt nog even:

  • In eerste helft van 2021 maakten we het ontwerp voor de Weeshuisweide. In februari 2023 startten we met de werkzaamheden. 
  • In de loop van 2023 gaan we met de inwoners in gesprek over verschillende onderwerpen voor de Markt en Haven.

Houdt het parkeermodel rekening met thuiswerken?

Door Corona werken mensen steeds meer thuis. Als het zo blijft dat meer mensen thuiswerken dan kunnen we dit aanpassen in het parkeermodel. Op dit moment doen we dat nog niet.

Hoe is de inzet van het parkeermodel bij evenementen?

We weten dat er bij grote drukte genoeg parkeerplaatsen zijn. De afstand die mensen moeten lopen, wordt wel groter. Bezoekers gebruiken Het EDS-terrein dan bijvoorbeeld meer.

Hoe kunnen we gemakkelijk een parkeerplaats vinden?

Goede bereikbaarheid is belangrijk. Dan komen mensen graag terug naar de binnenstad. Daarom hebben we binnen het project bereikbare en comfortabele binnenstad veel aandacht voor duidelijke bewegwijzering. Daarnaast zorgen we er ook voor dat onze parkeerplaatsen meer zijn dan een parkeerplaats. We willen dat je aankomt op een mooie en fijne plek waar je je welkom voelt. Op de Molenbelt willen we bijvoorbeeld laten zien dat hier vroeger een molen stond. Zo kunnen we bezoekers meteen meenemen in de verhalen van Coevorden. En laten we zien dat Coevorden een stad is met een rijk verleden.

Komt er een parkeer-app?

Er zijn handige apps die je laten zien waar er plek is om te parkeren. ​Op dit moment is een app geen onderdeel van ons project. We sluiten niet uit dat we hier in de toekomst onderzoek naar doen.