Werken bij gemeente Coevorden

Werken bij de gemeente? Ambtenaar? Dat is toch van 9 tot 5 stoffig werk doen? Niet bij ons! Bekijk onze werkgeversfilm voor een kijkje achter de schermen.

Heb je een leuke vacature bij ons gezien? Of wil je meer ervaren wat het werken bij een gemeente inhoudt? Bekijk dan onze video’s. Teamleider Anniek vertelt over haar rol als teamleider én over de uitdagingen van haar team. Zij ziet Coevorden als een innovatieve organisatie waar de lijnen kort zijn. Adviseur Informatietechnologie Vincent houdt van de combinatie IT, werken met mensen en de kans om nieuwe dingen te leren. Zijn motto: 'hou het interessant voor elkaar en blijf in gesprek'.

Over Coevorden

‘Een organisatie die betrokken is bij de omgeving en waar met elkaar gelachen én hard gewerkt wordt, waar veel jonge mensen werken en leuke activiteiten worden georganiseerd. Waar je kunt leren, groeien en ontwikkelen. En waar je veel verantwoordelijkheid krijgt vanaf dag een.’

Ruimte om te veranderen

Dit is Coevorden in een notendop én ten voeten uit. Getypeerd door een van onze medewerkers. We horen het vaker; van nieuwkomers en ook van mensen die hier al heel lang werken. Als werkgever geven we ruimte aan onze mensen. Ruimte om te veranderen; om het anders te doen als je denkt dat het beter kan. We geven daarbij de vrije hand; er kan en mag veel in Coevorden horen we vaak terug. Dat klopt. We weten uit ervaring dat verantwoordelijkheden laag beleggen nu eenmaal werkt. Dus doen we dat hier op zijn ‘Coevordens’.

Zelfstandigheid, vertrouwen en vrijheid

Veel verantwoordelijkheid en handelingsvrijheid plus een sterke eigen regie vragen ook om zelfstandigheid. Je moet hier wel mee kunnen omgaan. Wij geven je het vertrouwen en de vrijheid; aan jou om het in te vullen. Door deze kansen en leerervaringen kun je jezelf ontwikkelen. Bij ons kun je groeien: in denken, doen en in relatie tot je omgeving.

Compact én groot

Ons werk is nooit saai. En nooit af. De combinatie van stad en platteland en de schaalgrootte waarop we werken, zorgen voor een constante dynamiek. We zijn compact genoeg om overzicht te houden en elkaar goed te leren kennen. En we zijn groot genoeg om voldoende uitdaging te bieden; zodat de ruimte die we geven ook volledig benut kan worden.

Tijd voor elkaar

Het zijn uiteindelijk de mensen die het hem doen. Dat geldt ook voor ons. We kennen een mooie balans tussen hard én leuk werken waarbij de sfeer goed is. Ook hier is veel ruimte. Zo is er door flexwerken en digitalisering veel mogelijk in de relatie tussen werk en privé. En stimuleren we initiatieven. Zoals New Young Coevorden, een netwerkclub binnen onze gemeente opgericht door en voor onze jonge medewerkers.

Verbindend besturen

Bij ons vind je de dynamiek van werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. De democratische omgeving vraagt flexibiliteit van onze medewerkers. Je werkt in een speelveld van publiek en politiek, en media. Zij kijken kritisch mee. De maatschappelijke bijdrage die je levert, dóet er toe! We zijn een ambitieuze gemeentelijke organisatie, vooruitstrevend en early follower als het gaat om landelijke ontwikkelingen. We zijn maatschappelijk betrokken en geloven in verbindend besturen. Daarom zoeken we nadrukkelijk de samenwerking. We staan met beide voeten op de grond en steken de handen uit de mouwen. We zijn continu kritisch op onze eigen rol als gemeente in relatie tot onze omgeving.

Jong en oud

Door een mooie mix van oud en jong en diversiteit in achtergrond leren we van elkaar en blijven we jong van geest. Gecombineerd met onze pragmatische manier van werken, bewegen we gemakkelijk en snel mee met de veranderende omgeving. Onze organisatie is altijd in beweging. We staan dan ook open voor suggesties en ideeën en hebben ruimte voor kritische en ambitieuze mensen. Juist ook van buiten gemeenteland. Pak jij je kans bij de gemeente Coevorden?