Luchtfoto van Ermerzand in de zomer, met op de voorgrond een waterskiër

Fietsen en wandelen

In de gemeente Coevorden is het heerlijk fietsen en wandelen! U vindt hier uitgestrekte natuurgebieden, gezellige dorpen en de leukste plekken om te pauzeren en de benen rust geven.

Fietsen in Coevorden

Het fietsknooppuntennetwerk leidt u door de mooiste plekken in Drenthe. Aan de hand van het netwerk maakt u gemakkelijk uw eigen route. Maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een voor u uitgezette route.  Op de site van Drenthe.nlexterne-link-icoon staan verschillende fietsroutes. Ook op de website route.nlexterne-link-icoon vindt u mooie routes.

Kijk eens op www.doortrappendrenthe.nlexterne-link-icoon hoe u zo lang mogelijk en veilig kan blijven fietsen. Doortrappen Drenthe bestaat uit verschillende fietsactiviteiten in de buurt waar u gratis aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld het uitproberen van een elektrische fiets of driewielfiets.

Coevorden wandelgemeente

De gemeente Coevorden is een heerlijke wandelgemeente. Vanaf 2023 kunt u uw wandelingen uitstippelen aan de hand van het wandelknooppuntennetwerk. U kiest zelf hoe lang of kort uw route is. Op de website van het Recreatieschapexterne-link-icoon leest u meer over het netwerk en vindt u een kaartje.

Op de website www.wandelnet.nlexterne-link-icoon u de knooppunten zien en zelf u route samenstellen. Ook kunt u bij de Tourist Infoexterne-link-icoon een papieren kaartje kopen waar de wandelknooppunten op staan.

Kijk op de websites www.welkomincoevorden.nl externe-link-icoonen www.drenthe.nlexterne-link-icoon voor een groot aanbod aan wandelroutes. Ook kunt u terecht bij de verschillende Tourist Info Pointsexterne-link-icoon.

In de stad Coevorden kunt u de Veste wandeling lopen. Deze route leidt u belangrijke historische plekken. Ga voor meer informatie en een routeboekje langs de Tourist Infoexterne-link-icoon in het centrum.