Gezond in Coevorden

De gemeente Coevorden werkt samen met sportaanbieders, onderwijs, welzijn, zorg en bedrijfsleven aan een Gezonder Coevorden. We vinden het belangrijk dat jong en oud de kans heeft om deel te nemen aan sport en bewegen.

Ook zetten we ons in om de gezonde keuze makkelijker te maken. Zo gaan steeds meer sportverenigingen aan de slag met de gezondere sportkantine en een rookvrije sportomgeving. In Coevorden hebben we inmiddels ook gezondere supermarkten.

Activiteiten op Actiefincoevorden.nl

Houdt u van sport? Bent u creatief? Zoekt u ontspanning? Of wilt u werken aan uw gezondheid? Kijk dan op de website www.actiefincoevorden.nlexterne-link-icoon. Aanbieders uit de hele gemeente Coevorden bieden hier leuke activiteiten aan. Wilt u weten wat er in uw buurt te doen is? Neem een kijkje en meld u of uw kinderen aan. 

Buurtsportcoaches

In de gemeente Coevorden zijn vier buurtsportcoaches actief. De buurtsportcoaches willen zoveel mogelijk inwoners van de gemeente Coevorden in beweging brengen. Wilt u meer weten? Kijk dan op de pagina Buurtsportcoaches.

Sport- en Preventieakkoord

Wij zetten in op een lokaal sport- en preventieakkoord. Met dit akkoord willen we samen met onze partners één belangrijk doel halen. Een gezonde gemeente Coevorden, waarin we meer mensen in beweging krijgen en houden.

Meer dan 60 partners hebben het sport- en preventieakkoord Gezond Coevorden op 21 september 2020 ondertekend. Wil je meer weten over de ambities in het akkoord? Lees op de pagina Sport- en Preventieakkoord er meer over.

Sporthal huren

Bent u op zoek naar een ruimte om bijvoorbeeld een zaalvoetbaltoernooi te houden of een andere sport te spelen? Dan is het huren van een sportaccommodatie misschien de oplossing. De gemeente verhuurt aan bedrijven, verenigingen en particulieren.

Aangepast sporten

Het is belangrijk dat iedereen mee kan doen. Sporten en bewegen kan ook een vorm van meedoen zijn. Lukt dit niet door uw beperking? Misschien is een speciale aanpassing de oplossing. 

Gaat u beginnen met sportief bewegen of bent u al begonnen en heeft u daarvoor een sporthulpmiddel nodig? Er zijn verschillende soorten sporthulpmiddelen:

Voor deze voorzieningen werkt de gemeente Coevorden samen met gemeente Emmen. Ga naar de website van gemeente Emmenexterne-link-icoon voor meer informatie en om een hulpmiddel aan te vragen. 

  • lichaamsgebonden sporthulpmiddelen (bijvoorbeeld protheses en ortheses)
  • niet-lichaamsgebonden sporthulpmiddelen (bijvoorbeeld rolstoelen en handbikes)
  • overige sporthulpmiddelen (bijvoorbeeld aangepast zadel of zelfschietende hockeystick)