Jeugdhulp

Heeft u vragen over het opgroeien, de opvoeding, of problemen met uw kinderen? Dan kunt u terecht bij een aantal organisaties. Deze organisaties vormen samen het sociaal team. Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is dat Icare JGZ, het consultatiebureau. Voor kinderen van 4 tot 18 jaar kunt u terecht bij de de GGD via de jeugdverpleegkundige op school. En bij Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) voor alle leeftijden. 

Als u extra ondersteuning nodig heeft, overleggen deze organisaties dat met de gemeente. Voor extra ondersteuning kunt u ook zelf  uw hulpvraag melden bij de gemeente. 

Wat kan het sociaal team voor u betekenen?

In het sociaal team werken mensen met verschillende specialisaties, zoals maatschappelijk werkers en jeugdconsulenten. U kunt bij het team terecht met allerlei vragen over kinderen en jongeren tot 18 jaar. Heeft u bijvoorbeeld advies nodig over uw opgroeiende peuter of maakt u zich zorgen over uw puberende kind? Dan kunt u het sociaal team om advies vragen. Als er meer hulp nodig is, kan het sociaal team ook andere deskundigen inschakelen.

Hoe kunt u hulp aanvragen?

U kunt de melding niet anoniem doen. Wilt u toch anoniem blijven? Dan kan Veilig Thuis Drenthe u verder helpen www.veiligthuisdrenthe.nl. Meer informatie vindt u ook op Rijksoverheidexterne-link-icoon. U kunt alleen een melding doen voor personen onder de 18 jaar. 

U kunt ook bellen naar de gemeente via 14 0524. U kunt zelf een melding doen of iemand anders mag dat voor u doen. Na het indienen van een melding maakt de gemeente een afspraak met u voor een gesprek. Tijdens dit gesprek bespreekt u uw hulpvraag met de gemeente, zoals wat u zelf kunt doen en wat mensen en organisaties in uw omgeving kunnen doen. Als dit niet voldoende is wordt besproken welke hulp de gemeente kan bieden.

Maatschappelijke ondersteuning

Is de persoon 18 jaar of ouder? Gebruik dan het formulier Aanvraag maatschappelijke ondersteuningexterne-link-icoon.

Contact

Binnen kantooruren kunt u bellen met de volgende organisaties:

  • voor kinderen van 0 tot 4 jaar: Icare JGZ via 088 – 38 33 101
  • voor kinderen van 4 tot 18 jaar: GGD via de jeugdverpleegkundige op school of 0592 – 306 300
  • voor alle leeftijden: Gemeente Coevorden via 14 0524
  • voor alle leeftijden: Maatschappelijk Welzijn Coevorden (MWC) via 085 – 27 35 256

Is er buiten kantooruren sprake van een spoedgeval? Dan kunt u bellen met Spoed voor jeugd Drenthe via 0592 – 381 530.