Jeugdhulp

Voor vragen over opgroeien, opvoeding en problemen met uw kinderen kunt u naar het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Heeft u extra ondersteuning nodig? Meld uw hulpvraag dan bij de gemeente.

Beschrijving

Voor jeugdhulp staat het sociaal team voor u klaar. Wat kan het sociaal team voor u betekenen?

In het sociaal team zitten medewerkers vanuit verschillende vakgebieden, waaronder een maatschappelijk werker en een jeugdconsulent. U kunt bij het team terecht met grote en kleine vragen over kinderen en jongeren tot 18 jaar. Heeft u wat advies nodig over uw opgroeiende peuter? Of maakt u zich zorgen over hoe uw kind zich in de puberleeftijd ontwikkelt? Dan kunt u het sociaal team om advies vragen. Is er meer nodig dan advies? Dan kan het sociaal team eventueel andere expertises inschakelen.

Aanvragen

Belangrijke informatie voor het melden van een hulpvraag bij de gemeente:

Na het indienen van een melding maakt de gemeente met u een afspraak voor een gesprek. Bij dit gesprek mag iemand anders aanwezig zijn. Bijvoorbeeld uw partner of een cliëntondersteuner.

Tijdens het gesprek bespreekt u uw hulpvraag met de gemeente.

U bespreekt de volgende zaken:

  • Wat kunt u zelf betekenen in de zorg
  • Wat kunnen mensen in uw omgeving voor u doen?
  • Zijn er gemeentelijke voorzieningen die het probleem kunnen oplossen?

Na het gesprek schrijft de gemeente een onderzoekverslag.

Door het ondertekenen van dit verslag dient u een officiële aanvraag in.

Contact

Tel.nr.:14 0524Is de jeugdige waarover u contact wilt hebben bekend bij de gemeente Coevorden en is er binnen kantooruren sprake van een spoedgeval? Of heeft u een vraag waarbij er geen sprake is van spoed? Dan kunt u bellen naar de gemeente via 14 0524externe-link-icoon.

Is de jeugdige waarover u contact wilt hebben nog niet bekend bij de gemeente Coevorden en is er binnen kantooruren sprake van een spoedgeval? Dan kunt u bellen met Maatschappelijk Welzijn Coevordenexterne-link-icoon: 085 - 27 35 256externe-link-icoon .

Is er buiten kantooruren sprake van een spoedgeval? dan kunt u bellen met Spoed voor jeugd Drentheexterne-link-icoon: 0592 -  381530.

Wet en regelgeving

Meer informatie