Noodfonds Energie voor verenigingen en dorpshuizen

We hebben al een tijd te maken met hoge inflatie en sterk gestegen energieprijzen. Dit heeft ook grote gevolgen voor sportverenigingen, buitenzwembaden en dorpshuizen in onze gemeente. De mate waarin zij hierdoor worden geraakt verschilt per situatie.

Sportverenigingen, buitenzwembaden en dorpshuizen

De regelingen vanuit het Rijk zijn niet toereikend voor deze partijen. Sportverenigingen, buitenzwembaden en dorpshuizen spelen een belangrijke rol binnen de Coevorder samenleving en leveren een belangrijke bijdrage aan de gezondheid van onze inwoners. Om ervoor te zorgen dat zij verder kunnen heeft de gemeente Coevorden het Noodfonds Energiekosten in het leven geroepen. U kunt tot en met 30 juni 2024 een aanvraag doen. Daarnaast kunnen sportverenigingen die door de inflatie te maken hebben met een verhoogde huurprijs per 1 januari 2023 en hierdoor in de financiële problemen komen, nu ook een beroep doen op het Noodfonds.

Tweede aanvraag

Ook partijen die al een aanvraag gedaan hebben voor de eerste periode van 1 november 2022 tot 1 mei 2023 kunnen een nieuwe aanvraag indienen. Zij kunnen alleen een aanvraag doen voor de periode van 1 mei 2023 tot 1 mei 2024.

Wanneer kunt u geld krijgen uit het Noodfonds Energiekosten?

Gemeente Coevorden wil sportverenigingen, buitenzwembaden en dorpshuizen compenseren wanneer de voortgang van hun voorziening door de hoge energieprijzen en/of een verhoogde huurprijs in gevaar komt. Dit hangt bijvoorbeeld af van hoe energiezuinig de accommodatie is, wat het energiecontract is (vast/variabel) en hoe de financiële weerbaarheid van de exploitant is. De toekenning van een bijdrage uit het Noodfonds wordt gedaan door de beleidsadviseur accommodaties en de ondersteuner van het programma Duurzaamheid. Als u een aanvraag doet kijken we samen naar de mogelijkheden voor verduurzaming van de betreffende accommodatie om het verbruik en de energiekosten structureel naar beneden te brengen.

U kunt tot en met 30 juni 2024 een aanvraag doen. Als wij uw aanvraag hebben ontvangen neemt een medewerker van de gemeente Coevorden binnen 5 werkdagen contact met u op.

Hulp bij aanvragen

Wilt u gebruik maken van het Noodfonds Energiekosten? En lukt het aanvragen niet via de website? Neem dan contact op met onze medewerkers via telefoonnummer 14 0524 of per e-mail duurzaam@coevorden.nl