Parkeren centrum Coevorden

In het centrum van Coevorden kunt u gratis parkeren. Voor het vinden van een parkeerplaats kunt u gebruik maken van de parkeerroute in het centrum. Als u de borden volgt, komt u langs verschillende parkeerterreinen.

Blauwe zone 

In een deel van het centrum geldt een parkeerschijfzone, we geven dit aan met borden. U mag binnen dit gebied alleen op de gemarkeerde parkeerplaatsen parkeren. U mag hier niet op de stoep of langs de weg parkeren.

Ook dichtbij de winkels zijn er een aantal parkeerplaatsen die vallen onder de blauwe zone. Deze parkeerplaatsen herkent u aan de met blauw aangeven lijnen in de bestrating. Op deze plekken mag u, op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur, maximaal twee uur parkeren. U gebruikt een parkeerschijf om aan te geven hoe laat u aankwam.

Ontheffing blauwe zone

Inwoners en ondernemers die in de blauwe zone wonen kunnen een ontheffing aanvragen om onbeperkt te parkeren binnen dit gebied. Het gaat om de volgende weggedeelten: Bentheimerstraat, Burg Gautiersingel, Friesestraat, Haven, Markt, Melkkade, Molenstraat, Oosterstraat en Weeshuisstraat. U kunt alleen een ontheffing aanvragen als u zelf geen eigen parkeergelegenheid heeft.

Een ontheffing kunt u online bij ons aanvragen. Dit kan met uw DigiD (als persoon) of eHerkenning (als bedrijf). Kijk voor meer informatie op onze eHerkenning paginaexterne-link-icoon.

De ontheffing wordt afgegeven voor twee jaar. De kosten per 1 januari 2024 zijn €42,50. De ontheffing is verbonden aan uw auto. Heeft u een nieuwe auto? Dan moet u een nieuwe ontheffing aanvragen. Deze wordt weer afgegeven voor twee jaar en kost opnieuw €42,50. 

Parkeerterrein Pampert

Gaat u naar Coevorden en wilt u langer dan twee uur parkeren? Dan kunt u uw auto het beste parkeren op parkeerplaats De Pampertexterne-link-icoon. Dit parkeerterrein, naast zwembad De Swaneburg, heeft ruim tweehonderd plaatsen. Het terrein ligt op een paar minuten lopen vanaf het centrum. U kunt op dit parkeerterrein de hele dag gratis parkeren.