Parkeren centrum Coevorden

In het centrum van Coevorden kunt u gratis parkeren. Voor het vinden van een parkeerplaats kunt u gebruik maken van de parkeerroute in het centrum. Als u de borden volgt, komt u langs verschillende parkeerterreinen.

In een deel van het centrum is een parkeerschijfzone van kracht, we geven dit aan met borden. U mag binnen deze zone alleen op de gemarkeerde parkeerplaatsen parkeren, dus niet op de stoep of langs de weg. Ook is er een aantal parkeerplaatsen, dichtbij de winkels, die vallen onder de blauwe zone. Deze parkeerplaatsen herkent u aan de met blauw gemarkeerde lijnen in de bestrating. Op deze plekken mag u, op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 18.00 uur, maximaal twee uur parkeren. U gebruikt een parkeerschijf om aan te geven hoe laat u aankwam.

Inwoners en ondernemers die in de blauwe zone wonen kunnen een ontheffing aanvragen om onbeperkt te parkeren binnen de zone. De ontheffing wordt verleend voor twee jaar en kost per 1 januari 2017 €36,05. De ontheffing is gekoppeld aan uw auto. Heeft u een nieuwe auto? Dan moet u een nieuwe ontheffing aanvragen. Deze wordt weer verleend voor twee jaar en kost opnieuw €36,05. 

Gaat u naar Coevorden en wilt u langer dan twee uur parkeren? Dan kunt u uw auto het beste parkeren op parkeerplaats De Pampert. Dit parkeerterrein, naast zwembad De Swaneburg, heeft ruim tweehonderd plaatsen. Het terrein ligt op een paar minuten lopen vanaf het centrum. U kunt op dit parkeerterrein de hele dag gratis parkeren.