Plastic-, Metaal- en Drankkartons (PMD) bij laagbouw

PMD is een afkorting voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons.

  • Plastic verpakkingen: plastic flessen, flacons (van bijvoorbeeld shampoo), bekers, kuipjes, tubes, zakken en folies.
  • Metalen verpakkingen: frisdrankblikjes, soep- en groenteblikken, metalen deksels, aluminium bakjes en blikjes van honden- en kattenvoer.
  • Drankkartons: sap- en zuivelpakken en drinkpakjes voor kinderen.

Van PMD kunnen we nieuwe verpakkingen maken. U hoeft het PMD-afval niet af te spoelen. Behalve als u dit fijner vindt. In de zomer bijvoorbeeld, om stankoverlast te voorkomen. De verpakkingen moeten leeg zijn.

Gooi het afval los in de container met oranje deksel of lichtgrijze deksel mét sticker. Uw container wordt iedere 2 weken geleegd. In de Area Afval-app staan alle ophaaldagen.

Sorteerstraten

U kunt ook gebruikmaken van de ondergrondse PMD-containers bij sorteerstraten, verspreid door onze gemeente. U heeft hiervoor een milieupas nodig. Op onze pagina ondergrondse containers ziet u de locaties van de sorteerstraten.


PMD-zakken 

U kunt uw PMD-afval gescheiden aanbieden in doorzichtige zakken. Ontdek de afhaalpunten voor PMD-zakken.externe-link-icoon U kunt ze gratis afhalen. Of bestel ze via de Area Afval-app.

Van PMD kunnen we nieuwe verpakkingen maken. U moet uw PMD-afval dan wel in een doorzichtige zak* aanbieden. U hoeft het PMD-afval niet af te spoelen. Behalve als u dit fijner vindt. In de zomer bijvoorbeeld, om stankoverlast te voorkomen. De verpakkingen moeten leeg zijn.

*De doorzichtige zakken moeten gebruikt worden vanwege het recyclingproces. Gooit u uw PMD-afval in een grijze afvalzak, dan wordt dit afgekeurd. Het afval wordt verbrand; we kunnen dit niet hergebruiken. Dat is zonde.

Dit mag niet bij het PMD

Harde kunststoffen, zoals emmers en speelgoed. Dit brengt u naar de milieustraat (vergeet uw milieupas niet). Of gooi bij het restafval. De PMD-container is alleen bedoeld voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. Kartonnen dozen mogen ook niet in de PMD-container. Dit hoort bij het oud papier.

Afvalscheidingswijzer

Weet u niet welk afval in welke bak moet, neem dan eens een kijkje op de Afvalscheidingswijzer externe-link-icoonvoor een duidelijke uitleg.

PMD-container niet geleegd, kwijt of beschadigd

Neem contact op met Area Reiniging via info@areareiniging.nl of 0591 - 57 10 80. U kunt een niet geleegde container ook aanmelden via de app.