Regio Deal

Aanvragen niet meer mogelijk

Door het enorme aantal subsidieaanvragen is het aanvraagformulier tijdelijk offline gehaald. De energieadviseurs zijn de komende weken volgepland met adviesgesprekken. Daarom is ook het aanvragen van een adviesgesprek tijdelijk niet mogelijk.

Ontvang €2500 vanuit de Regio Deal

Er ligt mogelijk €2500 voor u klaar om uw huis te verduurzamen. Hiermee kunt u uw energiekosten omlaag brengen. U kunt de subsidie aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, HR++ glas of zonnepanelen.

U komt in aanmerking voor de vergoeding als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Uw huis staat in één van de volgende gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Hoogeveen, Coevorden, Emmen of Hardenberg.
  • Uw huis is gebouwd in of vóór 1993.
  • U bent eigenaar van de woning en woont er ook zelf in.
  • Uw verzamelinkomen is max. €44.094,- per jaar bijeen woning met één eigenaar of € €48.625 per jaar bij een woning met meerdere eigenaren.
  • De werkzaamheden zijn nog niet uitgevoerd. Bij je aanvraag dient u de offerte in.

Gratis hulp en advies: onze energieadviseurs staan voor u klaar


Bent u benieuwd wat er mogelijk is in uw huis? Of weet u  niet waar u moet beginnen? U kunt bij ons terecht voor gratis hulp en advies. Neem gerust contact op en maak een afspraak met een van onze energieadviseurs. Hij/zij bekijkt wat er mogelijk is in uw huis en of u in aanmerking komt voor de vergoeding van maximaal € 2500. De energieadviseur kunt u ook de weg wijzen naar andere subsidieregelingen.

Wij zijn onafhankelijk en ons advies is voor u kosteloos. Kijk voor meer informatie op de website van Regio Deal Zuid- en Oost-Drentheexterne-link-icoon.

Wat is Regio Deal?

De samenwerking is er om de kracht van de regio te versterken. Rijk en regio werken samen aan een betere woon- en leefomgeving voor bewoners en ondernemers in de regio. Het Rijk investeert in totaal € 950 miljoen voor de maatregelen. De regio’s verdubbelen dat bedrag. In sommige regio’s dragen ook andere partijen bij aan de investeringen. Bijvoorbeeld het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Er zijn veertien Regio Deals in Nederland. Meer landelijke informatie vindt u op de Regio Deal pagina van de Rijksoverheidexterne-link-icoon.

Samenwerking Zuid- en Oost Drenthe

Coevorden werkt in een Regio Deal samen met de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Hoogeveen en Hardenberg en met de provincie. Dit is de Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe. Samen investeren we 40 miljoen euro in onze regio. We richten ons op drie onderwerpen wonen, werken en welzijn. We willen samen leren, slim werken, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen. Dit doen we niet alleen vanuit de overheid, maar juist samen met inwoners, ondernemers, scholen, zorgverleners, woningcorporaties, onderzoekers en nog veel meer.