Regio Deal

De samenwerking is er om de kracht van de regio te versterken. Rijk en regio werken samen aan een betere woon- en leefomgeving voor bewoners en ondernemers in de regio. Het Rijk investeert in totaal € 950 miljoen voor de maatregelen. De regio’s verdubbelen dat bedrag. In sommige regio’s dragen ook andere partijen bij aan de investeringen. Bijvoorbeeld het bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Er zijn veertien Regio Deals in Nederland. Meer landelijke informatie vindt u op de Regio Deal pagina van de Rijksoverheid.

Samenwerking Zuid- en Oost Drenthe

Coevorden werkt in een Regio Deal samen met de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Hoogeveen en Hardenberg en met de provincie. Dit is de Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe. Samen investeren we 40 miljoen euro in onze regio. We richten ons op drie onderwerpen wonen, werken en welzijn. We willen samen leren, slim werken, regionaal denken, het verschil maken en vooral doen. Dit doen we niet alleen vanuit de overheid, maar juist samen met inwoners, ondernemers, scholen, zorgverleners, woningcorporaties, onderzoekers en nog veel meer.

Meer informatie hierover vindt u op de website van Regio Deal Zuid- en Oost Drenthe