Op de voorgrond een heftruck met op de achtergrond pallets met hout

Schuldhulp

Heeft u geldzorgen? Vreest u voor ontslag of kunt u de huur niet meer betalen? Blijf daar niet zelf mee worstelen en zoek hulp.

Het hebben van schulden/achterstanden kan echt iedereen overkomen en niemand hoeft er alleen voor te staan. De schuldhulpverleners van de gemeente Coevorden helpen u graag. Ook wanneer u even geen overzicht heeft in uw geldzaken of wanneer u achter loopt met betalingen. Onze schuldhulpverleners kunnen u advies geven en helpen. Wij zijn er voor iedereen, van jongeren tot ondernemers. Speciaal voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar hebben we Moneystart. Lees meer op de pagina Jongeren en geld.

Eerste gesprek

In het eerste gesprek bespreken we waar u mee zit en ook wat wij voor u kunnen doen. Daarna kijken we samen welke oplossing in uw situatie het beste is. De aangeboden hulp is gratis en niet verplicht. Hieronder leest u voorbeelden van hoe wij u kunnen helpen. Maar ook als u alleen een gesprek wilt voor advies, kan dat.

Budgetbeheer

Soms is rust en overzicht nodig in uw (financiële) situatie. Dit kan met budgetbeheer. Wij zorgen dan voor uw geld. Uw inkomen komt binnen op een rekening van de gemeente Coevorden. Daarvan betalen we uw rekeningen. En elke week of elke maand krijgt u een vast bedrag om boodschappen van te doen.

Loopt u achter met betalingen? Wij proberen dit voor u op te lossen met bijvoorbeeld een betalingsregeling.

Schuldregeling

Als uw schulden te hoog zijn en terugbetalen met een betalingsregeling niet lukt, dan kunnen we een schuldregeling afspreken met uw schuldeisers. We berekenen wat u iedere maand kunt terugbetalen en wij zetten dit elke maand apart. Dit geld betalen wij één keer per jaar aan uw schuldeisers. Als de schuldregeling gelukt is, bent u na gemiddeld drie jaar van uw schulden af. U krijgt dan kwijtschelding van uw schuldeisers en u bent schuldenvrij.

 

Hoe vraag ik schuldhulpverlening aan?

Onze hulp is gratis en wij hebben geen wachtlijst.

Vragen

Heeft u vragen? Bel ons gerust via telefoonnummer (0)14-0524. Dit kan van maandag tot en met donderdag van 08.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur.

Op www.komuitjeschuld.nl leest u verhalen van ervaringsdeskundigen.