Schuldhulpverlening

De schuldhulpverleners van de gemeente Coevorden bieden de juiste hulp om samen met u, uw schulden op te lossen of ervoor te zorgen dat deze niet verder oplopen. Zij treden op als bemiddelaar tussen u en uw schuldeisers en zullen samen met u een plan opstellen.

Willen de schuldeisers niet meewerken aan een regeling, dan kunt u samen met de schuldhulpverlener een aanvraag indienen voor wettelijke schuldsanering (WSNP). Wanneer u geen schulden heeft, maar de financiën u toch de nodige stress bezorgen, kunt u wanneer u tot de 110% van de bijstandsnorm behoort, gebruik maken van budgetbeheer van de Gemeente. De consulenten zullen samen met u werken aan financiële zelfstandigheid. Zo zoekt u samen naar een duurzame oplossing voor uw financiële problemen. 

Heeft u betalingsachterstanden? U bent niet de enige.Op www.komjijeruit.nl leest u verhalen van ervaringsdeskundigen. 

Meer informatie over schuldhulpverlening vind u op de website van Bureau WSNP

 

 

 

 

 

 

Een voorwaarde voor het aanvragen van schuldhulpverlening bij de gemeente Coevorden is dat u woont in de gemeente. Om schuldhulpverlening aan te vragen, kunt onderstaand formulier invullen of telefonisch contact opnemen met de gemeente via 14 0524.

Binnen vier weken na aanmelding krijgt u het eerste gesprek met de gemeente. Binnen 8 weken is de aanmeldprocedure rond.

De gemeente Coevorden sectie Schuldhulp maakt met MijnSHV de toegang tot informatie over uw schuldhulpverlening makkelijker en overzichtelijker. Waar en wanneer u wilt kunt u uw status van uw Schuldhulp raadplegen. U kunt op elk moment precies zien hoeveel geld er op uw reservering staat, uw weekgeld is overgemaakt of dat de Kinderbijslag bijvoorbeeld is binnengekomen. Bovendien hoeft u niet meer te bellen of te mailen naar uw consulent, aangezien u alles zelf kunt opvragen.

Met behulp van uw DigiD kunt u inloggen op MijnSHV. Heeft u nog geen DigiD? U kunt uw DigiD aanvragen via de website www.digid.nl, wanneer u nog niet over een DigiD beschikt. U ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode per post. Met uw gebruikersnaam, wachtwoord en de activeringscode kunt u uw DigiD activeren. Na het activeren kunt u inloggen bij overheidsinstellingen die gebruikmaken van DigiD. Activeer uw DigiD binnen 20 dagen, anders vervalt de aanvraag en moet u opnieuw uw DigiD aanvragen.

PDFHandleiding MijnSHV.pdf