Subsidieregeling Initiatieven Gezond in Coevorden

De gemeente Coevorden heeft in 2024 een subsidie beschikbaar voor activiteiten die de gezondheid of een gezonde leefstijl verbeteren. De bewustwording hiervan of het realiseren van een gezonde omgeving: op sport, school, kinderopvang, werk, etc. Organiseert u een activiteit voor het verbeteren van de gezondheid of een gezonde leefstijl? Kijk dan of u hier subsidie voor kunt aanvragen.

U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten die de gezondheid of gezonde leefstijl verbeteren. Organiseert u een project of activiteit die de gezondheid en/of een gezonde leefstijl van onze inwoners verbetert? Dan is deze subsidie misschien iets voor u of uw organisatie. De subsidie kunt u aanvragen als rechtspersoon of als organisatie die is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Ook moet u partner zijn van het sport- en preventieakkoord en de activiteiten uitvoeren binnen de gemeente Coevorden.

Uw aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen

Het geld wat we hiervoor beschikbaar hebben, zetten we in voor activiteiten die langdurig zijn en bestemd zijn voor kwetsbare inwoners. We  vinden het belangrijk dat er wordt samengewerkt tussen lokale partijen. Wilt u een aanvraag doen? Lees eerst de voorwaarden waar u aan moet voldoen.
Deze leest u in paragraaf 3.1 van het Uitvoeringsbesluit Algemene subsidieverordening Coevordenexterne-link-icoon.

Ministerie stelt geld beschikbaar

Het ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport stelt vanuit ‘Gezond in de stad’ geld beschikbaar om gezondheid en een gezonde leefstijl te verbeteren. Hiervoor is in 2024 in Coevorden € 107.600 beschikbaar. Hierbij leggen we verbinding met andere ontwikkelingen en activiteiten rond gezondheid en bewegen zoals het Sport- en Preventieakkoord.

Aanvragen

Een aanvraag voor de Gezond in Coevorden subsidie, kunt u online bij ons aanvragen. Dit kan met uw DigiD (als persoon) of eHerkenning (als bedrijf). Kijk voor meer informatie op onze eHerkenning pagina.

Heeft u vragen, neem dan contact met ons op

Voor vragen over de subsidie kunt u ook contact opnemen met Anneke Welink of Alieke Wijnholds van het team Economie & Leefbaarheid via telefoonnummer 14 0524.