Textiel

Textiel is een grotere afvalstroom dan we denken. We kopen regelmatig nieuwe kleding, een nieuw dekbedovertrek en ander huishoudtextiel. Geef goed textiel een tweede leven door dit naar de kringloopwinkel externe-link-icoonte brengen. Oud en kapot textiel kunnen we ook hergebruiken. Gooi dit dus niet bij het restafval, want dan wordt het verbrand. We kunnen hier bijvoorbeeld nieuwe kleding, kofferriemen, isolatiemateriaal en matrasvullingen van maken.

Textiel inleveren

U kunt uw kleding, schoenen en overig textiel zo inleveren:

Wat mag in de textielcontainer?

Oude kleding, schoenen, zacht speelgoed (zoals knuffels) en hoofddeksels, zoals petten en hoeden. Ook kunt u er textiel zoals handdoeken, washandjes, tafellakens en dekbedovertrekken in kwijt.

Aanbieden van textiel

U kunt uw textiel in plastic zakken inleveren. Zo blijft het schoon en droog. Vies en/of nat textiel mag niet in de textielcontainer. Kapot textiel mag wél in de container, zolang het schoon en droog is.

Dit mag níet in de textielcontainer

Vloerkleden, elektrische dekens, luiers, matrassen, vieze poetsdoeken en dekbedden. Dit kunt u inleveren bij de milieustraten. Vergeet uw milieupas niet.

Afvalscheidingswijzer

Weet u niet welk afval in welke bak moet, neem dan eens een kijkje op de Afvalscheidingswijzer voor een duidelijke uitleg.