Vijftien inwoners verrast met een lintje

26 april 2024
Algemeen

De jaarlijkse lintjesregen was vrijdag 26 april weer een feest! Maar liefst vijftien inwoners van de gemeente Coevorden werden verrast met een koninklijke onderscheiding.  

Burgemeester Renze Bergsma bezocht hen 's morgens om het lintje op te spelden en de bijbehorende oorkonde te overhandigen. ’s Middags werden de gedecoreerden verwelkomd in het gemeentehuis in Coevorden voor een feestelijke receptie.  

Rob van Bommel en Johan Lambregts werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Miny Soppe-Assen, Henk Wilting, Jan Pol, Lammert Alting, Geert Kiers, Janny Kiers-Koopman, Harm Gerding, Ans Hegen-ten Kate, Jan van Lenthe, Bert Velema, Lida Velema-Slief, Fennie Kok-Soetebier en Rein Vroege-Kregel mogen zich sinds vrijdag Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.  

Verschil maken 

Een koninklijke onderscheiding is een symbolische erkenning voor persoonlijke bijzondere verdiensten voor de samenleving. Verdiensten waarmee iemand het verschil maakt voor anderen. De onderscheiding kan in principe aan iedere Nederlander worden toegekend en kan worden aangevraagd door iemand uit de (werk)kring van de betrokkene. Iedereen kan iemand voordragen voor een lintje. Kijk voor meer informatie op de website www.lintjes.nlexterne-link-icoon.