Nieuwsoverzicht

 • Informatiebijeenkomst Drentse Zonneroute A37

  Het project “Drentse Zonneroute A37” onderzoekt de mogelijkheden van zonne-energie langs de A37, op een traject van 42 kilometer tussen Hoogeveen en de Duitse grens.

  Sfeerbeeld Drentse Zonneroute A37
 • Coevorder sporters dingen mee naar Drentse eretitels

  Op maandag 4 maart 2024 vindt het Sportgala Drenthe plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Voor de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en parasporter worden vanuit de twaalf Drentse gemeenten sporters aangedragen. Als gemeente Coevorden zijn wij trots op onze genomineerden: motorcoureur Jorn Hamberg, turnster Anouk de Vries, judoka Thijs Bos, Vonk volleybal dames 1 en rolstoelhockeyer Gijs Bosch.

  Winnaars sportverkiezing Coevorden 2023
 • Medipoint per 1 april nieuwe leverancier Wmo-hulpmiddelen

  Inwoners die een hulpmiddel in bruikleen hebben via Meyra kunnen deze gewoon houden. Het onderhoud wordt overgedragen aan Medipoint

  Een troostende hand.
 • Anders kijken naar preventie in onderwijs en jeugdzorg

  Net als andere gemeenten heeft Coevorden te maken met een toenemende vraag naar jeugdhulp en afnemende gelukscijfers bij de jeugd. Ook is er schaarste bij de beschikbare jeugdhulp. Dinsdag 6 februari namen in Kinepolis Emmen zo’n 130 mensen deel aan een inspiratie-event rondom dit thema.

  Wethouder Jeroen Huizing (links op de foto): “Dit event heeft niet alleen de dialoog geopend, maar ook concrete actiepunten opgeleverd voor een vernieuwende aanpak binnen onze gemeente.”
 • Winnaars Coevorder Sportverkiezing 2023 zijn bekend

  De winnaars van de Coevorder Sportverkiezing 2023 zijn bekend. Vrijdag 2 februari werden tijdens een spetterende avond in een bomvol sportcentrum Plaza Sportz in Coevorden de namen bekendgemaakt. Jorn Hamberg, Anouk de Vries, Thijs Bos, Gijs Bosch, VONK volleybal dames 1 en Stichting Duofietsen vielen in de prijzen.

  Winnaars sportverkiezing Coevorden 2023
 • Voornemen tot verkoop perceel grond aan Burg. Fonteinstraat in Dalen

  Door een openbare aanbesteding is een perceel aan de Burg. Fonteinstraat in Dalen gegund ten behoeve van de realisatie van een tankstation. Daarnaast wordt een extra terrein van 1.000 vierkante meter aan de ontwikkelende partij verkocht.

  Het betreffende gebied in Dalen.
 • Tijdelijk Noodfonds Energie vanaf vandaag open: aanvragen kan tot 1 april 2024

  Huishoudens met een lager inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf vandaag terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie.

  Het Tijdelijk Noodfonds Energie is weer open.
 • Aanslag gemeentelijke belastingen eind januari in de bus

  Eind januari ontvangt iedereen de aanslag gemeentelijke belastingen voor 2024. Op de aanslag is te zien wat u in 2024 aan onroerendezaakbelasting (OZB), rioolheffing en afvalstoffenheffing moet betalen.

  De aanslag gemeentelijke belastingen valteind januari in de bus.
 • Drie nieuwe subsidies voor cultuursector

  Vanuit de cultuurnota introduceren we drie nieuwe cultuursubsidies, voor cultuuraanbieders en inwoners.

  Verschillende culturele activiteiten in de gemeente Coevorden
 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Renze Bergsma

  Op 8 januari 2024 gaf de burgemeester van Coevorden, Renze Bergsma, een nieuwjaarstoespraak. Deze toespraak kunt u hier in zijn geheel teruglezen.

  Portretfoto van burgemeester Renze Bergsma