Nieuwsoverzicht

 • Gemeente Coevorden helpt met Gemeentepolis inwoners met een smalle beurs

  De gemeente Coevorden wil inwoners die een laag inkomen hebben, helpen om kosten te besparen. Ook als het gaat om de zorgverzekering. Met de Gemeentepolis draagt de gemeente Coevorden maandelijks minimaal € 14,50 en maximaal € 32,00 euro bij in de kosten van een aanvullende zorgverzekering.

  Gemeente Coevorden helpt met de Gemeentepolis inwoners met een smalle beurs
 • Tussentijds opkomstpercentage Tweede Kamerverkiezingen 2023

  De tussentijdse opkomstpercentages voor de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Coevorden.

  Stembureau 22
 • Sneller meedoen met taalondersteuning op de werkvloer

  Voor nieuwkomers in Nederland vormt de taal vaak een grote hindernis bij het vinden van werk en op de werkvloer zelf. Om ervoor te zorgen dat deze groep mensen kan meedoen, werken de gemeenten Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden, samen met EMCO-groep, Menso, Wedeka, Drenthe College en IVIO-Opleidingen aan het creëren van 300 taalrijke werkplekken bij werkbedrijven en reguliere werkgevers in de regio. Ze hebben hiervoor subsidie ontvangen van het Europese Asiel, Migratie en Integratiefonds (AMIF).

  Handen schudden
 • Verlenging Regiodeal: gelijke kansen in Zuid- en Oost-Drenthe

  Gemeente Coevorden, is naast de gemeenten Borger-Odoorn, Hoogeveen, Emmen en Hardenberg en de provincies Drenthe en Overijssel, deelnemer in de nieuwe Regiodeal. Gistermiddag vond in Ede de ondertekening van het convenant plaats door demissionair minister De Jonge van ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Gisteravond stonden burgemeester Renze Bergsma en wethouder Steven Stegen (Coevorden), in de IT-Hub in Hoogeveen, samen met andere lokale bestuurders en CdK Jetta Klijnsma stil bij de verlenging van de Regiodeal.

  Bestuurders ondertekenen regiodeal
 • Starterslening biedt uitkomst

  Sinds september dit jaar biedt de gemeente Coevorden de starterslening aan. Deze lening is bedoeld voor inwoners van de gemeente Coevorden die voor het eerst een huis kopen.

 • Gemeente Coevorden steunt Vereniging Drentse Voedselbossen

  Na Midden-Drenthe ondersteunen ook de gemeente Assen, Coevorden en Emmen de Vereniging Drentse Voedselbossen. Van iedere gemeente ontvangt de vereniging een financiële bijdrage van € 20.000,00 voor de pilot ‘Drents voedselbosloket’ voor de periode 2023-2026.

 • Nieuwe Algemene plaatselijke verordening van kracht

  Doorgaans stelt de gemeente jaarlijks nieuwe regels vast voor een veilige en prettige leefomgeving in de Algemene plaatselijke verordening (Apv). Regels voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid, en om hinder, schade en vervuiling te voorkomen, worden daar waar nodig ingevoerd of aangescherpt. Met ingang van 14 oktober 2023 is binnen de gemeente Coevorden de nieuwe Apv van kracht. Hierdoor hebben bijvoorbeeld de politie en gemeente – waaronder boa’s – meer mogelijkheden om effectief te handhaven.

  Vooraanzicht van het gemeentehuis met aan de rechterkant een kale boom
 • Flexteam Warmtetransitie Drenthe begint

  ​​​​​​​Het Flexteam Warmtetransitie Drente is vanaf deze week officieel van start. Het Flexteam Warmtetransitie Drente is vanaf deze week officieel van start. Dit team helpt gemeenten bij de warmtetransitie waarin huizen en gebouwen op een andere manier worden verwarmd dan met aardgas. De warmtetransitie ligt als taak bij de gemeenten, maar dat vraagt om extra personeel en specialistische kennis. Het Flexteam gaat gemeenten flexibel ondersteunen.

 • 'Zie de mens en niet het probleem'

  In buurtcentrum Ravelijn Verbindt in Coevorden werd dinsdagmiddag 17 oktober de tweede editie van Sterke Verhalen, Diepe Dialogen gehouden. Niet voor niets vond deze bijeenkomst plaats tijdens Wereldarmoededag.

  De bijeenkomst Sterke Verhalen, Diepe Dialogen maakte indruk.
 • Gemeente werkt samen met Stichting Hartveilig aan meer vrijwilligers

  Vandaag is het Wereld reanimatie dag. Op deze dag wordt wereldwijd het belang benadrukt van reanimatie door omstanders bij een circulatiestilstand. De eerste 6 minuten zijn namelijk cruciaal. Omstanders zijn vaak eerder aanwezig dan de ambulancedienst. In deze kostbare minuten kunnen deze omstanders helpen. Vooral omdat 70 procent van de hartstilstanden in huis plaatsvindt. Hierdoor is het van onschatbare waarde om te leren reanimeren en zodoende levens te kunnen redden. Ook in Coevorden wordt op deze dag aangehaakt. Daarbij doen we een beroep op inwoners om burgerhulpverlener te worden. Én te blijven!