Vrijwilligerswerk

Iets voor een ander betekenen? Als gemeente zijn we bezorgd over de afname van het aantal vrijwilligers. Wilt u iets voor een ander betekenen of gewoon bezig zijn? Dan is vrijwilligerswerk wellicht iets voor u. Vrijwilligerswerk is voor alle leeftijden en er zijn heel veel soorten vrijwilligerswerk. Alle informatie over vrijwilligerswerk in de gemeente Coevorden en omstreken vindt u op de website www.mwcoevorden.nl/vrijwilligersvacaturebank.

Vrijwilligerswerk en meedoen

Meedoen aan de samenleving is voor iedereen belangrijk. Het is een stuk gemakkelijker om mee te doen als u een baan heeft. Wij stimuleren inwoners om aan het werk te gaan.

Is de stap naar werk voor u nog te ver? Dan kunt u op andere manieren deelnemen aan de samenleving. Wij geloven dat iedereen op zijn of haar manier iets kan doen voor de samenleving. Meedoen is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Afspraken maken over wat u gaat doen en met welke verwachtingen, vinden we daarom belangrijk.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met uw klantmanager of  Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Vrijwilligersverzekering

Vrijwilligerswerk is ontzettend belangrijk. Eén van de manieren waarop de gemeente dit ondersteunt is met de vrijwilligersverzekering bij Centraal Beheer. Alle vrijwilligers en mantelzorgers in een gemeente zijn daarmee automatisch verzekerd. Meer informatie over de verzekering voor vrijwilligers vindt u op de pagina Vrijwilligersverzekering.