‘Actief voor Werk’ helpt mensen aan het werk

03 april 2024
Algemeen

Jolien en Jannelien in Het Ellerstveld

Team Actief voor Werk, van de gemeente Coevorden, begeleidt mensen, vaak met een bijstandsuitkering, naar betaald werk. Hiervoor werken we samen met werkgevers die werkervaringsplaatsen, stages of leer-werkplekken aanbieden.

Team Actief voor Werk, van de gemeente Coevorden, begeleidt mensen, vaak met een bijstandsuitkering, naar betaald werk. Hiervoor werken we samen met werkgevers die werkervaringsplaatsen, stages of leer-werkplekken aanbieden. Zo kunnen mensen zich ontwikkelen naar werknemer. 

Vanuit Actief voor Werk werkt de gemeente onder andere samen met woonzorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord om mensen aan het werk te helpen. De samenwerking begon in juni 2023 met de vraag om Oekraïense vluchtelingen in te zetten in de zorg bij Het Ellertsveld. Nu, in 2024, werken er 4 personen in een werkervaringsplek of leerwerk traject bij Het Ellertsveld. Van allerlei nationaliteiten, waaronder mensen uit Turkije en Venezuela. 

Zo is Hillona in juni vanuit een uitkering gestart met een werkstage om zich te oriënteren op werken in de zorg. Omdat ze haar werk erg goed doet, is deze werkstage inmiddels omgezet in een baan als Helpende in opleiding MBO niveau 2. Hillona gaat het laatste deel van haar opleiding in en rondt in juni haar opleiding af. 

Jolien Hagel, locatieondersteuner bij Het Ellertsveld: “Wij vinden het als organisatie heel belangrijk om maatschappelijk en cultureel betrokken te zijn en dit ook terug te laten zien op de werkvloer. Vanuit deze visie zijn er dan ook een 3-tal statushouders gestart met een werkstage naast hun inburgeringslessen. Dit wordt ook goed ontvangen door de bewoners. Zij krijgen extra aandacht en de statushouders leren hierdoor sneller Nederlands en meer over de werkcultuur in Nederland. Jobcoaching en taal op de werkvloer zijn instrumenten die extra ingezet kunnen worden om de statushouders en de werkgever te ondersteunen in het proces.” 

Ook de gemeente is erg tevreden. Jannelien Abbing, accountmanager Actief voor Werk bij gemeente Coevorden: “De samenwerking verloopt erg prettig en we weten elkaar goed te vinden. Wij zijn erg blij met werkgevers als Het Ellertsveld, die open staan voor een doelgroep die een nieuwe start wil maken.” 

Bent u werkgever en wilt u ook graag maatschappelijk en cultureel betrokken zijn, neem dan contact met ons op.