Meer toegankelijke toiletten in de gemeente? Help mee via HogeNood

09 april 2024
Algemeen

Wie helpt het aantal openbaar toegankelijke toiletten uit te breiden?

De deur niet uit durven omdat er geen goede, toegankelijke en schone toiletten in de buurt zijn? Het gebeurt helaas (te) vaak. Met zelfs eenzaamheid tot gevolg. Hoe mooi zou het zijn als in de gemeente Coevorden dit maatschappelijke probleem kan worden aangepakt. Daarom doet de gemeente een oproep aan ondernemers, organisaties, verenigingen en ieder ander met een openbare, toegankelijke en schone toiletvoorziening: meld u aan bij de HogeNood-app.

Voldoende toiletten

Diverse maatschappelijke organisaties, waaronder de Maag Lever Darm Stichting, strijden gezamenlijk voor voldoende openbare en opengestelde toiletten. Voldoende voor de twee miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de anderhalf miljoen blaaspatiënten, ouderen, dagjesmensen, zwangere vrouwen en ieder ander die onverhoopt een toilet nodig heeft.

HogeNood-app

De HogeNood-app is een applicatie voor de mobiele telefoon waarmee iedereen het dichtstbijzijnde openbare toilet kan vinden, met daarbij de openingstijden. Wie de app downloadt (via Google Play of de App Store) en op de plaats zoekt waar hij/zij op dat moment is, ziet op de kaart een overzicht van alle geregistreerde wc’s in de buurt. Soms aangemeld door bijvoorbeeld een winkel of organisatie, soms door tevreden toiletbezoekers. 

Situatie in Coevorden

Op dit moment zijn in de HogeNood-app 7 locaties in de gemeente Coevorden te vinden als toegankelijke toiletvoorziening, waarvan 5 in de stad Coevorden. Een toegankelijke, hygiënische toiletvoorziening aanmelden bij de HogeNood-app is eenvoudig. Dat kan via de app of via de website www.hogenood.nlexterne-link-icoon. Op de site is ook meer informatie te vinden. En goed om te weten: de ervaring leert dat gasten die van de opengestelde toiletten gebruik maken, dit zeer waarderen en deze over het algemeen keurig achterlaten. 

Welke locaties zijn geschikt?

Denk bijvoorbeeld aan winkels, horecagelegenheden, tankstations, locaties als theater en bibliotheek, maar ook inloophuizen, dorps- en wijkgebouwen, sportclubs, et cetera. Zij kunnen allemaal een spil zijn in het oplossen van het tekort aan openbare, toegankelijke en schone toiletten in de gemeente Coevorden. Op deze manier creëren we niet alleen een gastvrije buurt, maar helpen we vooral mee een maatschappelijk probleem op te lossen. Helpt u mee?

De HogeNood-app.