Vitale vakantieparken

Drenthe is dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Veel mensen brengen hun vakantie door op één van de vele vakantieparken in onze gemeente. We zijn trots op deze parken en willen deze sterker op de kaart zetten. Dat doen we met het programma Vitale Vakantieparken Coevorden. Samen met bewoners, eigenaren en ondernemers gaan we aan de slag met de vakantieparken. Zodat de vakantieparken passen bij de wensen van vakantiegangers. En daarmee de leefbaarheid, economische situatie en werkgelegenheid van deze parken en hun omgeving verbetert. 

Bungalowpark Wico in Schoonoord

Bungalowpark Wico blijft bedoeld voor recreatie. Permanent wonen zonder toestemming is niet toegestaan. De gemeente Coevorden gaat samen met eigenaren aan de slag met een plan voor de toekomst van het park. Bureau Ruimte en Vrije Tijd doet onderzoek naar de recreatiemogelijkheden op het park.

Kijk voor meer informatie op onze pagina veelgestelde vragen bungalowpark Wico.

Vakantieparken Ermerstrand, Primo & Secundo in Erm

Rond het meer van Erm liggen kansen voor recreatie en toerisme. De parken Ermerstrand, Primo & Secundo blijven vakantieparken voor dagjesmensen, vakantiegangers en mensen uit de regio. Permanent wonen is niet toegestaan voor mensen die daar geen toestemming voor hebben. We zoeken alternatieven voor huisvesting van internationale werknemers. En we hebben een plan met bewoners en vertegenwoordigers gemaakt om de parken aantrekkelijker te maken voor toeristen en vakantiegangers.

Kijk voor meer informatie op onze pagina veelgestelde vragen Ermerstrand, Primo & Secundo.

Park Het Zuiderveld in Geesbrug

De gemeenteraad van Coevorden heeft besloten dat park Het Zuiderveld bedoeld blijft voor recreatie. We stoppen het permanent wonen, zodat het park voor recreatie geschikt blijft. Bijvoorbeeld als tweede huisje of voor recreatieve verhuur. De gemeente is in overleg met eigenaren om hier een plan voor te maken.

Kijk voor meer informatie op onze pagina veelgestelde vragen Het Zuiderveld.

Recreatiepark De Tip in De Kiel

Op recreatiepark De Tip is permanent wonen een mogelijkheid. Op dit moment zijn er al veel mensen die permanent wonen in de vakantiewoningen. Ook heeft het park weinig recreatiemogelijkheden voor de toekomst. We voeren gesprekken met (een vertegenwoordiging van) bungaloweigenaren om de gevolgen van deze verandering te bespreken en onderzoeken. De gemeente bepaalt uiteindelijk samen met de bungaloweigenaren of de verandering naar permanent wonen haalbaar is. En of alle betrokken partijen dit ook willen.

Kijk voor meer informatie op onze pagina veelgestelde vragen recreatiepark De Tip.

Bungalowpark Ermerzand in Erm 

Bungalowpark Ermerzand heeft weinig recreatiemogelijkheden voor vakantiegangers. Omdat de kwaliteit van de bungalows goed is, en het park vlakbij het dorp Erm ligt, is het mogelijk om de bestemming van het park te veranderen van recreatie naar wonen. De gemeente onderzoekt nu samen met (een vertegenwoordiging van) eigenaren wat de mogelijke gevolgen van zo)n verandering zijn. Naar verwachting wordt in 2024 duidelijk of het park gaat veranderen van bestemming.

Kijk voor meer informatie op onze pagina veelgestelde vragen bungalowpark Ermerzand.

Bungalowparken Toenakkers, De Brinkskamp en De Tilkampen

Voor de bungalowparken Toenakkers, De Brinkskamp en De Tilkampen zijn er nog geen toekomstplannen bekend. We gaan binnenkort daarom eerst onderzoeken welk toekomstplan haalbaar is en wat de wensen van bungaloweigenaren zijn. Bureau Ruimte & Vrije Tijd voert dit onderzoek uit.

Kijk voor meer informatie op onze pagina veelgestelde vragen bungalowparken Toenakkers, De Brinkskamp en De Tilkampen

Afvalbeleid

Eigenaren en VvE's van vakantieparken vroegen de gemeente om duidelijkheid over afvalinzameling en de uitgifte van milieupassen voor huisjes op recreatieparken. Kijk voor meer informatie over afvalinzameling op onze pagina afvalinzameling bij recreatieparken

Regels wonen in een recreatiewoning

Wilt u meer weten over de regels rondom wonen in een recreatiewoning? Kijk dan op onze pagina over het wonen in een vakantiewoning

Voor ondernemers: Drentse Uitblinkers

In het Drentse uitblinkerstraject helpen we parken parken om zich verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld met ruimte voor nieuwe plannen of advies van experts. Bent u een ambitieuze ondernemer en wilt u uw recreatiebedrijf naar een hoger niveau tillen? Misschien komt u dan in aanmerking voor het uitblinkerstraject. Meer informatie is te vinden op de website van Vitale Vakantieparken Drenthe.externe-link-icoon

Programma Vitale Vakantieparken Drenthe

Vitale Vakantieparken Drenthe is een samenwerking tussen de provincie Drenthe, de 12 Drentse gemeenten, Recreatieschap Drenthe en HISWA-RECRON. Samen willen we meewerken aan de ontwikkeling van Drenthe als dé vrijetijdsbestemming van Nederland. Meer informatie vindt u op de website van Vitale Vakantieparken Drenthe.externe-link-icoon

Hulp of vragen?

Heeft u vragen of wilt u met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 14 0524. U kunt ook een mail sturen naar VVP-Coevorden@coevorden.nl.

Weet u niet welke stappen u moet zetten om een andere woning te zoeken? Of heeft u hierbij hulp nodig? Komt u ergens niet uit of wilt u uw verhaal kwijt? Neem dan contact op met Maatschappelijk Welzijn Coevorden. Dit kan via telefoonnummer 085 273 5256.