Vitale vakantieparken

Drenthe is dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Veel toeristen en vakantiegangers brengen hun vakantie door op één van de zeventien vakantieparken in de gemeente Coevorden. We zijn trots op deze parken en willen deze sterker op de kaart zetten. Dat doen we met het programma Vitale Vakantieparken Coevorden. Samen met bewoners, eigenaren en verhuurders gaan we aan de slag met de vakantieparken. Zodat de vakantieparken passen bij de wensen van de huidige en toekomstige toerist. En daarmee de leefbaarheid, economische situatie en werkgelegenheid van deze parken en hun omgeving verbetert.

Werken aan een nieuwe toekomst

Alle vakantieparken zouden een plek moeten zijn waar toeristen graag hun vakantie doorbrengen. Maar een aantal vakantieparken zijn nu niet ‘vitaal’. Dit kan komen doordat er mensen op het vakantiepark wonen, er sprake is van sociale problematiek of criminaliteit. Het gevolg hiervan is dat de vakantieparken niet kunnen bieden waarvoor ze eigenlijk bestaan.

We willen samen met deze vakantieparken werken aan een nieuwe toekomst. Dit doen we door het terugbrengen van de recreatiebestemming, zodat het een fijne plek is voor vakantiegangers. We kiezen er daarom voor om te stoppen met het permanent wonen op de vakantieparken voor diegene die hier geen toestemming voor hebben. Het wonen en recreëren op een vakantiepark gaat tenslotte niet samen.

In samenwerking met de parken werken we aan een plan voor de toekomst. Op deze manier zorgen we ervoor dat vakantiegangers weer kunnen genieten van de parken en omgeving.

Bungalowpark Wico in Schoonoord

Eén van de vakantieparken die teruggaat naar zijn recreatiebestemming is bungalowpark Wico in Schoonoord. Het is niet toegestaan om hier permanent te wonen. De gemeente Coevorden gaat dit daarom stoppen en gaat samen met de eigenaren een plan maken voor de toekomst van het park. Heeft u vragen? Op onze pagina Veelgestelde vragen bungalowpark Wico leest u meer informatie.  

Als recreatie niet langer kan

Op sommige vakantieparken wordt niet of nauwelijks gerecreëerd. Ze zijn bij vakantiegangers niet langer in trek. Voor die parken zoeken we een nieuwe functie en bestemming. We geven het park dan bijvoorbeeld een woonbestemming. Samen met de eigenaren, verhuurders, bewoners en/of VVE’s van de parken maken we hiervoor een plan. 

Uitblinkers

Sommige vakantieparken in onze gemeente zijn echte ‘uitblinkers’. Dat zijn vakantieparken met een hoge kwaliteit waar mensen uit binnen- en buitenland graag hun vakantie doorbrengen. We helpen deze parken om zich verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door ze de ruimte te geven om nieuwe plannen te realiseren. Of door ze te ondersteunen met een subsidie. Zo kunnen mensen ook in de toekomst blijven genieten van deze vakantieparken en hun omgeving. 

Vitale Vakantieparken Drenthe

Vitale Vakantieparken Drenthe is een samenwerking tussen de provincie Drenthe, de 12 Drentse gemeenten, Recreatieschap Drenthe en HISWA-RECRON. Samen willen we meewerken aan de ontwikkeling van Drenthe als dé vrijetijdsbestemming van Nederland. Meer informatie vindt u op de website van Vitale Vakantieparken Drenthe.

Hulp of vragen?

Heeft u vragen of wilt u met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 14 0524. U kunt ook een mail sturen naar VVP-Coevorden@coevorden.nl.

Weet u niet welke stappen u moet zetten om een andere woning te zoeken? Of heeft u hierbij hulp nodig? Komt u ergens niet uit of wilt u uw verhaal kwijt? Neem dan contact op met Maatschappelijk Welzijn Coevorden. U kunt ze bereiken via telefoonnummer 085 273 5256.

Wilt u meer weten over de regels rondom wonen in een recreatiewoning? Kijk dan op onze pagina over het wonen in een vakantiewoning