Vitale vakantieparken

Drenthe is dé vrijetijdsprovincie van Nederland. Veel toeristen en vakantiegangers brengen hun vakantie door op één van de zeventien vakantieparken in gemeente Coevorden. We zijn trots op deze parken en willen deze sterker op de kaart zetten. Dat doen we met het programma Vitale Vakantieparken Coevorden. Samen met bewoners, eigenaren en verhuurders gaan we aan de slag met de vakantieparken. Zodat de vakantieparken passen bij de wensen van de huidige en toekomstige toerist. En daarmee de leefbaarheid, economische situatie en werkgelegenheid van deze parken en hun omgeving verbetert.

Werken aan een nieuwe toekomst

Alle vakantieparken zouden een plek moeten zijn waar toeristen graag hun vakantie doorbrengen. Maar een aantal vakantieparken is nu niet ‘vitaal’. Bijvoorbeeld omdat er mensen wonen. Of omdat er van sociale problematiek of criminaliteit is. Daardoor kunnen de vakantieparken nu niet bieden waarvoor ze eigenlijk bestaan. We willen samen met deze parken werken aan een nieuwe toekomst. En de parken weer terugbrengen naar hun recreatiebestemming, zodat ze een fijne plek zijn voor vakantiegangers. Onderdeel daarvan is dat we het permanent wonen op deze parken stoppen voor mensen die hier geen toestemming voor hebben. Want wonen en recreatie gaan niet samen. Ook werken we samen met de parken aan een plan voor de toekomst. Zo zorgen we ervoor dat vakantiegangers weer kunnen genieten van de parken en hun omgeving.

Als recreatie niet langer kan

Op sommige vakantieparken wordt niet of nauwelijks gerecreëerd. Ze zijn bij vakantiegangers niet langer in trek. Voor die parken zoeken we een nieuwe functie en bestemming. We geven het park dan bijvoorbeeld een woonbestemming. Samen met de eigenaren, verhuurders, bewoners en/of VVE’s van de parken maken we hiervoor een plan. 

Uitblinkers

Sommige vakantieparken in onze gemeente zijn echte ‘uitblinkers’. Dat zijn vakantieparken met een hoge kwaliteit waar mensen uit binnen- en buitenland graag hun vakantie doorbrengen. We helpen deze parken om zich verder te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door ze de ruimte te geven om nieuwe plannen te realiseren. Of door ze te ondersteunen met een subsidie. Zo kunnen mensen ook in de toekomst blijven genieten van deze vakantieparken en hun omgeving. 

Vitale Vakantieparken Drenthe

Vitale Vakantieparken Drenthe is een samenwerking tussen de provincie Drenthe, de 12 Drentse gemeenten, Recreatieschap Drenthe en HISWA-RECRON. Samen willen we meewerken aan de ontwikkeling van Drenthe als dé vrijetijdsbestemming van Nederland. Meer informatie vind u op de website van Vitale Vakantieparken Drenthe.

Hulp of vragen?

Heeft u vragen of wilt u met ons in gesprek? Neem dan contact met ons op via ons algemene telefoonnummer 14 0524. U kunt ook een mail sturen naar VVP-Coevorden@coevorden.nl.

Weet u niet welke stappen u moet zetten om een andere woning te zoeken? Of heeft u hierbij hulp nodig? Komt u ergens niet uit of wilt u uw verhaal kwijt? Neem dan contact op met Maatschappelijk Welzijn Coevorden. U kunt ze bereiken via telefoonnummer 085 273 5256.

Wilt u meer weten over de regels rondom wonen in een recreatiewoning? Kijk dan op onze pagina over het wonen in een vakantiewoning