Hulp bij het vinden van werk

Aan het werk

Meedoen aan de samenleving levert veel op, voor uzelf en voor uw omgeving. U bent actief, beweegt en ziet en spreekt anderen. Als gemeente zien we graag dat iedereen op zijn of haar manier kan meedoen aan de samenleving. Het liefste met een baan, waardoor u ook een eigen inkomen krijgt. Is dat op dit moment (nog) niet haalbaar? Dan zijn er vaak ook andere mogelijkheden. Bijvoorbeeld een stage of een werkervaringsplaats, een training, opleiding of vrijwilligerswerk. Allemaal manieren om iets te doen voor de omgeving en zelf te leren en u voor te bereiden op betaald werk. Als gemeente helpen we u graag bij het vinden van iets dat bij u past.  Lees meer over de verschillende mogelijkheden op de pagina Werkervaringsplaatsen.

Zelf aan de slag

Wanneer de gemeente u gaat helpen bij het vinden van werk, dan is dat meestal omdat u een bijstandsuitkering krijgt. Hiervoor vragen we wel een aantal dingen van u. Bijvoorbeeld dat u gaat reageren op vacatures, open sollicitatiebrieven schrijft en in gesprek gaat met uitzendbureaus of interessante werkgevers. Daarnaast gaan we ervan uit dat u een baan die geschikt voor u is ook accepteert. Ook als de baan misschien niet past bij uw opleiding of ervaring, niet 36 uur in de week is of een baan is waarvoor u minder betaald krijgt dan bij uw vorige baan. Bij twijfel of vragen is het goed om direct contact te zoeken met uw klantmanager.

We gaan ervan uit dat u zich zo goed mogelijk gaat voorbereiden om aan de slag te kunnen. Bijvoorbeeld door te werken aan problemen die dat lastiger maken. Heeft u moeite met lezen en schrijven? Ga dan naar een van de taalpunten in de gemeente. Heeft u schulden of spelen er andere dingen thuis? Ga hier dan mee aan de slag.

Heeft u hierover vragen neem dan ook contact op met uw klantmanager of met Maatschappelijk Welzijn Coevordenexterne-link-icoon.