Start bouw flexwonen Coevorden

15 april 2024
Algemeen

Gemeente Coevorden wil vaart maken met de bouw van nieuwe woningen. Eén van de locaties waar dat gebeurt is de hoek van de Drostenstraat en Burgemeester Feithsingel in Coevorden. Op het grasveld waar vroeger de ULO-school stond, verrijzen in rap tempo 30 zogenaamde flexwoningen. Dit zijn huurwoningen die je snel kunt bouwen en die naar verloop van tijd gemakkelijk verplaatst kunnen worden naar een andere locatie. Op maandag 15 april onthulden wethouder Steven Stegen, Domesta directeur-bestuurder Bert Moormann en de nabestaanden van voormalig schoolhoofd Obbo Buma, het straatnaambord dat straks op deze locatie staat. Alle 30 woningen hebben straks het adres Obbo Bumahof.

Complex en grondgebonden huizen

Op de locatie komen verschillende soorten huizen. Er komt een appartementencomplex dat bestaat uit 2 gebouwen met in totaal 16 appartementen met 2 slaapkamers en 2 studio's. Daarnaast komen er nog 12 grondgebonden huizen. Waarvan 4 appartementen (2 op de begane grond, 2 op de verdieping) met 1 slaapkamer, geschikt voor maximaal 2 personen. Verder zijn er 4 appartementen (2 op de begane grond, 2 op de verdieping) met 2 slaapkamers voor meerpersoonshuishoudens. En 4 gezinswoningen met 3 aparte slaapkamers voor meerpersoonshuishoudens. Deze woningen staan straks rondom de parkeerplaatsen in de vorm van een hof, toegankelijk via de Drostenstraat. Op onze pagina Flexwonen vind je afbeeldingen hiervan.

Markante man

De heer Obbo Buma was jarenlang hoofd van de ULO-school op deze locatie. Daarnaast was hij oprichter van de Handelsavondschool. Vele generaties van Coevordenaren herinneren zich deze markante man. De nabestaanden van Obbo Buma zijn vereerd met de benoeming van het Obbo Bumahof. Hij overleed in 2016 op 95-jarige leeftijd.

Foto: Esselien de Groot

Filmpje start Flexwonen
Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.