Bouwkavels

Heeft u er altijd al van gedroomd om een nieuwbouwwoning te bouwen in onze gemeente? Deze droom kan werkelijkheid worden. Wij bieden op verschillende locaties in de gemeente bouwkavels aan.

Vraag en aanbod

We proberen vraag en aanbod op de woningmarkt zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Dit doen we door de mogelijkheden van woningbouw te verdelen over de grote en de kleine kernen binnen de gemeente. Om dit zo goed mogelijk te doen hebben we één woningbouwstrategie ontwikkeld voor de stad Coevorden en één voor de grote en kleine kernen in de gemeente.

Inschrijven bouwkavels

Wilt u een optie nemen op één van de kavels die wij te koop aanbieden, vul hier het inschrijfformulier in. Na het invullen van het formulier nemen wij contact me u op en informeren u over de beschikbaarheid van de bouwkavel. Voor de bouwkavels in Molenakkers II te Dalen is het nog niet mogelijk om een optie te nemen. Dit kan pas zodra de inschrijfperiode voor de kavelverkoop afgerond is en kavels nog beschikbaar zijn.

Beschikbare bouwkavels

In Aalden zijn, op de locatie van de voormalige lagere school en sporthal, acht unieke bouwkavels gerealiseerd. Deze rustige, groene omgeving met de dorpsvoorzieningen van Aalden en Zweeloo kan uw woonomgeving worden. Een unieke locatie om uw nieuwe woning te bouwen.

De bouwkavels

De acht beschikbare bouwkavels worden bouwrijp verkocht. Dit betekent dat wanneer de koper in het bezit is van een onherroepelijke omgevingsvergunning en de kavel in eigendom heeft, gestart kan worden met de bouw van de woning. Alle nutsvoorzieningen, gas/water/electra, etc. zijn aanwezig. Via www.aansluitingen.nl kan een aanvraag om aansluiting gedaan worden.

Op de bouwkavel kunt u een woning laten ontwerpen door een architect. Het plangebied sluit qua sfeer en beleving aan bij het beschermde dorpsgezicht van Oud Aalden. De acht bouwkavels variëren in grootte. Ook de nieuw te bouwen woningen variëren in grootte, hoogte en volume. U heeft de keuze uit het bouwen van een schuurtype of een boerderijtype. De twee types staan naast elkaar en gedraaid ten opzichte van elkaar, zodat er een fraaie afwisseling ontstaat. Wij raden aan een deskundige in de arm te nemen om te kunnen voldoen aan het beeldkwaliteitsplan.

Op alle bouwkavels kan een vrijstaande woning gebouwd worden. Twee bouwkavels bieden de mogelijkheid om de woning te splitsen (nummers 3 en 4). Op deze kavels dient een boerderijtype gebouwd te worden. Het hoofdgebouw is te splitsen in twee woningen. Te denken valt bijvoorbeeld aan woningen waar ten behoeve van mantelzorg twee gezinnen wonen. Beide woningen maken van één inrit gebruik.

Beschikbaarheid bouwkavels

Neem telefonisch contact op om te horen welke kavels momenteel beschikbaar zijn voor verkoop, optie of reservering via 14 0524.

PDFBeeldkwaliteitsplan Aelderhooghe

PDFBrochure Aelderhooghe

PDFVerkaveling luchtfoto

PDFAelderhooghe kavel 1

PDFAelderhooghe kavel 2

PDFAelderhooghe kavel 3

PDFAelderhooghe kavel 4

PDFAelderhooghe kavel 5

PDFAelderhooghe kavel 6

PDFAelderhooghe kavel 7

PDFAelderhooghe kavel 8

PDFVoorbeeld koopovereenkomst

PDFBelemmeringen

Uniek gelegen tussen water, stad en land, wordt de woonwijk Ossehaar ingevuld. Wonen in Ossehaar betekent 'buiten' wonen met de voorzieningen van de stad Coevorden binnen handbereik

Wat biedt Ossehaar?

U kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld riant vrijstaand te wonen aan het water op een zeer ruime kavel. Of u kiest voor een aantrekkelijk geprijsde woning met uitzicht over openbaar groen, die voor u wordt gebouwd. De wijk kenmerkt zich door diversiteit in het aanbod van woningen. In de wijk, waar ongeveer 325 woningen komen, is ook ruimte voor úw wensen.

Naast ruimtelijk wonen vindt de gemeente Coevorden het belangrijk aandacht te besteden aan veiligheid en duurzaamheid. Hoe u dit terug vindt in de wijk? In de wijk zijn overal 30 km-zones om de veiligheid van u en uw kinderen beter te kunnen waarborgen.

PDFBrochure ossehaar De Velden Fase B1 en B2.pdf

PDFKavelprijzen de Velden 2017.pdf

PDFLeaflet Coevorden Ossehaar

PDFVerkavelingsplan Ossehaar

PDFBebouwingsbepalingen De Velden

Beeldkwaliteitsplan Ossehaar fase B & C

 

Na jaren van voorbereidingen, procedures en archeologisch onderzoek is het zo ver. Op een unieke locatie, in het zuidwestelijke deel van Dalen, wordt de nieuwbouwwijk Molenakkers II ontwikkeld. Als gevolg van de succesvolle start verkoop met ondernemers op zaterdag 12 november 2016 hebben vijftien belangstellenden zich ingeschreven tijdens de inschrijfperiode van 12 november 2016 tot en met 6 december 2016. Op donderdagavond 15 december 2016 is er geloot onder de tien resterende inschrijvers. De kavels in het nieuwbouwplan Molenakkers II zijn allen verkocht onder voorbehoud.

PDFBrochure Molenakkers

 

In het bestemmingsplan "Steigerwijk" in Dalerpeel worden 24 kavels uitgegeven voor de bouw van vrijstaande en halfvrijstaande woningen. Inmiddels zijn er zeven kavels verkocht. Er zijn nog diverse kavels beschikbaar, zowel voor twee-onder-een-kapwoningen als vrijstaande woningen.

PDFBrochure Dalerpeel

PDFLeaflet Dalerpeel

PDFVerkaveling Dalerpeel

PDFPrijslijst Dalerpeel

PDFVoorbeeld koopovereenkomst Dalerpeel

In het bestemmingsplan Gees is één kavel beschikbaar voor de bouw van een vrijstaande woning. 

PDFBrochure Gees

PDFLeaflet Gees

PDFPrijslijst Gees

PDFVerkavelingstekening Gees

PDFVoorbeeld koopovereenkomst

In het bestemmingsplan "Geesbrug Uitbreiding" kunnen in totaal 46 woningen worden gebouwd. Er kunnen zowel vrijstaande als twee-onder-een-kapwoningen gerealiseerd worden. Onlangs zijn er zestien kavels uitgegeven, waarvan er één is verkocht. Er zijn dus nog diverse kavels beschikbaar zowel voor twee-onder-een-kap woningen als vrijstaande woningen.

PDFBrochure Geesbrug

PDFLeaflet Geesbrug

PDFPrijslijst Geesbrug

PDFVerkavelingstekening Geesbrug

PDFVoorbeeld koopovereenkomst

 

Op woensdag 28 juni is de gemeente Coevorden gestart met de inschrijving van de resterende woningbouwkavels in het project Jongbloed in Sleen. De gemeente stelt deze bouwkavels beschikbaar voor de bouw van vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen. Vanaf 12.00 uur kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een nieuwbouwkavel. De periode sluit op 12 juli 2017.

Jongbloed

Wonen in een nieuw, comfortabel, zelfontworpen huis dat voldoet aan uw wensen, in het dorp Sleen. Die mogelijkheid is er! De gemeente Coevorden geeft twee vrije kavels uit aan de rand van het brinkdorp Sleen. De vierkante meter prijs bedraagt € 145,20  inclusief BTW. 

Laatste kavel in  optie

Momenteel is de laatste kavel in optie, de overige kavels zijn onder voorbehoud van financiering verkocht. Belangstellenden die achter de kavel die momenteel in optie is gegeven, geplaatst willen worden, kunnen contact opnemen. Op deze kavel kan een vrijstaande of twee-onder-een-kap-woning gebouwd worden. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Renate Orsel van de Gemeente Coevorden via telefoonnummer 14 – 0524.

 

PDFBrochure Jongbloed Sleen 28 juni

PDFVerkavelingstekening Jongbloed 1.0

Microsoft Office documentVoorbeeld Koopovereenkomst Jongbloed

Microsoft Office documentnschrijfformulier Jongbloed

In het bestemmingsplan “Steenwijksmoer, Pastoor J.H. Wesselstraat, fase II, zijn onlangs zeven kavels uitgegeven. Daarvan zijn de kavels 1, 2 en 5 verkocht en zijn de resterende drie kavels per direct beschikbaar of in optie te nemen.

PDFVoorbeeld koopovereenkomst

PDFVerkavelingstekening Steenwijksmoer

PDFLeaflet Steenwijksmoer 2015

PDFPrijslijst Steenwijksmoer 2015

PDFBrochure Steenwijksmoer